De in Toronto woonachtige Tiffany Leigh is moeder van een dochtertje. Zij koos ervoor om haar dochter krekels te geven als maaltijd toen zij anderhalf jaar oud was.
Volgens haarzelf proefde Tiffany insecten voor het eerst tijdens een reis naar Azië, waar ze krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen at.
Toen haar dochter vast voedsel kon eten, besloot Tiffany om ook haar dochter insecten te laten consumeren om diverse redenen.
“Ze hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen worden gebruikt om veel duurder voedsel te vervangen”
“zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, vertelde Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Entomo Farms is een detailhandelaar in levensmiddelen die specifiek producten met krekelrecepten verkoopt. Ik begon mijn dochter krekelhapjes te geven, besteld bij hen.”
Om haar dochter voldoende voeding te geven, mengt de moeder de krekels in poedervorm in het voedsel van haar dochter, omdat het meisje moeite heeft met de insecten zelf.
“Ik had geen problemen met voedingsmiddelen op basis van krekelmeel, maar toen ik mijn baby het insect ‘natuurlijk’ probeerde te geven, nam ze slechts één hap en gooide toen de rest op de grond,” bekende de moeder.
De moeder bedacht creatieve oplossingen, zoals het mengen van hele krekels in pannenkoekenbeslag, zodat haar dochter toch de nodige eiwitten binnenkrijgt.
Ze overweegt om haar dochter in de toekomst ook andere insecten te geven, zoals sprinkhanen, wormen en mieren.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze deze insecten ook geven!
2. Deze moeder noemt meerdere redenen om dit te doen
3. Zo weet ze te besparen op duurder voedsel…
4. Wat moeten we hierover zeggen…
5. Ze houdt op deze manier veel geld over!