Deze fouten maken we allemaal bij het wassen van dit kledingstuk!

wasm 1jpg

Er is veel discussie over badmatten en badtapijten, waarbij sommigen ze noodzakelijk vinden en anderen ze liever vermijden.


Het is echter cruciaal om ze regelmatig te wassen, maar hoe kun je dat doen zonder schade aan je wasmachine te veroorzaken?


Badmatten en badtapijten kunnen snel vies worden door verschillende factoren, met name in de vochtige badkameromgeving die schimmelgroei kan bevorderen.


Daarom is regelmatig wassen niet alleen hygiënisch, maar ook essentieel om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.


De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we daar dieper op ingaan, laten we eerst kijken naar het verschil tussen deze twee.


Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, en gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester. Aan de andere kant zijn badmatten kleiner en meestal vervaardigd van natuurlijke vezels zoals katoen.



Er zijn variaties in de termen die gebruikt worden voor deze badkameraccessoires, zowel regionaal als persoonlijk.


Bij het wassen van badmatten en -tapijten is het belangrijk om twee fouten te vermijden. Let allereerst op het maximale gewicht van je wasmachine.


Badmatten en -tapijten kunnen veel water opnemen en zijn zwaar, wat problemen kan veroorzaken tijdens het centrifugeren bij overvolle wasmachines.


Ten tweede, was matten met rubberen onderkant op maximaal 40°C om loslaten van rubber en schade aan je wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen op 60°C gewassen worden.


Raadpleeg altijd de wasinstructies van de fabrikant voordat je je badmat of -tapijt in de wasmachine stopt om schade aan je wasmachine te voorkomen en geld te besparen op mogelijke reparaties.


Om schade aan je wasmachine te voorkomen en geld te besparen op mogelijke reparaties, is het cruciaal om altijd de wasinstructies van de fabrikant te raadplegen.


1. Het blijkt dat heel veel mensen dit verschil niet weten.
2. Grote kans dat jij hier nooit bij stil gestaan hebt!
3. Ook jij wast dit item en waarschijnlijk fout!
4. Belangrijke info wanneer je zuinig bent op je apparaat!
5. Deze 2 fouten maken je wasmachine dus kapot!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven