Vliegtuig keert noodgedwongen terug na probleem met passagier: ‘Alles zat onder’

WhatsApp Image 2024 05 04 at 191102jpeg

Op een trans-Atlantische vlucht moest het vliegtuig terugkeren naar Atlanta vanwege een passagier die kampte met ernstige diarree.


Tijdens de vlucht richting Barcelona escaleerde de situatie snel, waardoor het vliegtuig halverwege moest omdraaien.


Rapporten en getuigenverklaringen meldden dat de verstoring zich uitbreidde over de cabine en het gangpad, waardoor een onhygiënische en onveilige omgeving ontstond voor passagiers en bemanning.


De piloot noemde de situatie een “biologisch gevaar” tijdens communicatie met de luchtverkeersleiding, wat later werd gedeeld via sociale media.


Als reactie op deze noodsituatie besloot de piloot terug te keren naar de vertrekluchthaven, waar het vliegtuig grondig werd gereinigd gedurende meer dan acht uur.

Nadat het vliegtuig grondig was gereinigd, werd het weer vrijgegeven om de reis voort te zetten.


Dit voorval trok veel aandacht op sociale media, waar verschillende passagiers beelden deelden die snel viraal gingen.


De gebeurtenis benadrukt hoe onverwachte omstandigheden op vluchten snel kunnen escaleren, en benadrukt ook het belang voor luchtvaartmaatschappijen om snel en adequaat te reageren ter bescherming van alle betrokkenen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven