Ongebruikelijke manier van serveren: Zou jij nog van je maaltijd kunnen genieten?

serveerjpg

Er circuleren momenteel video’s op sociale media die de aandacht hebben getrokken van meer dan 26 miljoen kijkers.

Op deze beelden is te zien hoe een serveerster in een Amerikaans restaurant op een nogal ongebruikelijke manier te werk gaat.

In plaats van een gebruikelijke benadering, plaatst ze het dienblad ruw op tafel en drukt ze de gasten op het hart om snel te eten omdat ze andere verplichtingen heeft.

In Amerika is het de gewoonte om een fooi te geven voor de service in restaurants, meestal tussen de 15 en 20 procent van de rekening.

In eerste instantie gaven kijkers aan dat een serveerster met zo’n houding niet op een royale fooi hoefde te rekenen.

Echter, het blijkt dat de serveerster werkt bij Dick’s Last Resort in North Myrtle Beach, waar deze aanpak deel uitmaakt van de unieke restaurantervaring.

Bij Dick’s Last Resort draait het juist om het ruwe gedrag van het personeel naar de gasten toe, wat bijdraagt aan de eigenzinnige aantrekkingskracht van de keten.

Deze aanpak heeft Dick’s Last Resort geen windeieren gelegd: met reeds 12 vestigingen in de VS en plannen voor nog twee nieuwe locaties, blijkt deze onorthodoxe benadering van gastvrijheid verrassend populair te zijn.

Voor wie eens op een andere manier bediend wil worden, is Dick’s Last Resort absoluut een aanrader.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven