Had toch meer verwacht: Dit magere inkomen verdient een GTST acteur per maand!

WhatsApp Image 2024 04 12 at 162559 3jpg

Het Nederlandse televisiedrama, Goede Tijden, Slechte Tijden, staat op het punt om het 34e seizoen af te sluiten.

Ondanks de langdurige populariteit van de serie heeft het standaard salaris van een acteur ons verbaasd.

Bekende acteurs wiens carrières begonnen zijn bij GTST zijn onder andere Katja Schuurman, Erik de Vogel, Isa Hoes, Fajah Lourens, Babette van Veen en Ferry Doedens.

Voormalig vlam Katja Schuurman doet onthulling: 'Ze wilde wel zes keer per dag'

Het is dan ook begrijpelijk dat veel aspirant-acteurs dromen van een rol in de serie. Helaas blijkt dat de financiële beloningen vaak tegenvallen.

Acteurs moeten vaak nevenactiviteiten ondernemen om hun hoofd boven water te houden. Fajah Lourens deelde haar ervaringen uit het begin van de jaren 2000, toen ze in de serie begon met een salaris van €1350 en drie jaar later vertrok met €2000 op zak.

Enorm groot verdriet voor Fajah Lourens: 'Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren'

Om extra geld te verdienen, deelde ze handtekeningen uit op de kermis. Toch beschouwt ze deze periode als een waardevolle springplank in haar loopbaan.

Enorm groot verdriet voor Fajah Lourens: 'Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren'

Babette van Veen onthulde dat ze bij haar terugkeer naar Meerdijk ook niet tussen €5000 en €7000 netto verdiende.

Naast haar rol in de soapserie is ze actief in theaterwerk en heeft ze haar eigen kledinglijn.

Met de toenemende invloed van sociale media zoeken steeds meer sterren manieren om extra inkomen te genereren naast hun acteerwerk. En dat is begrijpelijk.

Uit het feit dat velen terugkeren naar de set of er lang blijven, blijkt het plezier dat ze halen uit hun werk. Erik de Vogel en Caroline de Bruijn zijn hier voorbeelden van, aangezien ze al meer dan 25 jaar in de serie spelen.

Hoewel ze het exacte bedrag niet prijsgeven, geven ze aan dat hun salaris ergens tussen de Balkenendenorm en een bovengemiddeld salaris ligt. Naar verluidt zou dit bedrag op €10.000 euro bruto per maand per persoon liggen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven