Moeder slaagt er niet in om oppas te vinden: Haar eisenlijst is te bizar voor woorden!

bs 1jpg

Als ouder is het een grote stap om te beslissen om een oppas in te schakelen voor je kinderen.

De laatste tijd heeft dit onderwerp veel aandacht gekregen, vooral door een omstreden advertentie geplaatst door een Amerikaanse moeder genaamd Tammy op Facebook.

In de advertentie omschreef ze gedetailleerd de vereisten voor een potentiële oppas voor haar vier kinderen, in de leeftijd van 2 tot 7 jaar.

Deze opvallende eisen hebben veel discussie en controverse veroorzaakt vanwege hun strikte en specifieke karakter.

De advertentie stipuleert dat de oppas beschikbaar moet zijn van maandag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur, en soms ook in het weekend.

Belangrijk is dat de oppas uitstekend moet kunnen koken en huishoudelijke taken moet kunnen uitvoeren.

De moeder vereist dat de kandidaat ouder is dan 25, in het bezit is van een masterdiploma, geen sociale media gebruikt, niet drinkt of rookt, en geen tatoeages of piercings heeft.

Daarnaast wordt verwacht dat de persoon minstens vijf jaar relevante werkervaring heeft, en bereid moet zijn om een achtergrondcontrole en drugstest te ondergaan.

De lange lijst van vereisten valt op, vooral gezien het voorgestelde salaris van ongeveer 200 dollar per week, wat neerkomt op ongeveer 6 dollar per uur.

Deze betalingsvoorwaarden en opvallende eisen hebben veel kritiek en discussie op sociale media opgeleverd.

Vele ervaren oppassers hebben aangegeven dat ze nooit zouden werken voor zo’n laag bedrag gezien de hoge eisen van de baan.

Een lezer die werkt als oppas, deelde online het volgende: “Ik werk als babysitter, maar voor dat bedrag zou ik nooit accepteren”.

Deze situatie werpt licht op de complexiteit en uitdagingen waarmee ouders geconfronteerd worden bij het vinden van geschikte oppas.

Het roept vragen op over wat redelijke verwachtingen en vergoedingen zijn voor dergelijke belangrijke zorgtaken.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven