Veel geld: Dit kost 3 warme stroopwafels in het centrum van Amsterdam!

yjpg

Het leven in Amsterdam wordt steeds duurder, vooral in het centrum waar de prijzen hoog liggen.

Zelfs een appartement van 60 vierkante meter kan daar al boven de 800.000 euro uitkomen, en een dagje parkeren is een flinke aanslag op de portemonnee.

Zo betaal je aan de Prinsengracht al snel 7,50 euro per uur voor een parkeerplek. Een avondje bioscoop en dineren kan al 50 euro kosten aan parkeerkosten alleen.

Niet alleen parkeerkosten en huizenprijzen rijzen de pan uit in Amsterdam. Ook uit eten gaan is prijzig, vooral in het centrum waar de huren voor horecagelegenheden stijgen en deze kosten worden doorberekend aan de klant.

Toch blijven de eetgelegenheden vol zitten, mede door de constante toestroom van toeristen. Voor ondernemers lijkt er geen limiet te zijn aan de stijgende prijzen.


Benamingen in de drukke hoofdstraat van Amsterdam kunnen dalen door de verhoging van prijzen. Het publiek varieert van toeristen tot lokale bewoners.


Stroopwafels, een traditioneel Nederlands genot, blijven in trek bij bezoekers, ondanks de hoge prijs die eraan verbonden is.


In het midden van Amsterdam kunnen stroopwafels een flinke duit kosten, zoals blijkt uit de prijs van 39 euro voor drie medium exemplaren in de Kalverstraat.


Ja, je las het juist: 39 euro voor drie stroopwafels, voor een niet eens groot formaat. Dit bedrag is bijna vergelijkbaar met de kosten voor parkeren tijdens een stadsexcursie.


Deze ontwikkeling demonstreert de ongekende hoogte van prijzen in het hart van Amsterdam, zowel voor de plaatselijke bewoners als voor touristen.


1. Voor dat bedrag kan ik veel stroopwafels bij de supermarkt kopen.
2. Het verrassende feit is dat vele toeristen dit graag betalen.
3. Als een traditioneel Nederlands gerecht vragen toeristen deze hoge prijs!
4. Stel je voor, een gezin met kinderen, deze bedragen zijn niet te doen!
5. De verwachtingen waren hoog, maar de kosten zijn nog hoger.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven