Simon Keizer deelt droevig nieuws: ‘Het voelde als een zware last’

WhatsApp Image 2024 09 16 at 075221jpg

Na zeventien jaar afscheid te hebben genomen van het succesvolle duo Nick & Simon in maart 2023, is Simon Keizer inmiddels solo verder gegaan.

In een interview met De Telegraaf deelt Simon mee dat het stoppen aanzienlijk zwaar voor hem is geweest.

Niet alleen voor Nick Schilder, maar ook voor de andere bandleden en technici die betrokken waren bij hun samenwerking betekende dit een ingrijpende verandering.

“Dat was een zware last die ik bij me droeg en daar ging ik een tijd gebukt onder,” vertelt Simon.

In eerste instantie dacht Simon dat hij snel na het einde van Nick & Simon aan zijn eigen projecten kon beginnen, maar hij besefte dat hier meer tijd voor nodig was.

Door een retraite van twaalf dagen in Costa Rica begon Simon te realiseren dat hij mogelijk dieper inzat dan hij dacht: “misschien zat ik er stiekem dieper doorheen dan ik überhaupt wist.” Dit bracht uiteindelijk verandering.

Na wandelen, mediteren en gesprekken heeft Simon geleerd weer naar zichzelf te luisteren.

Op terugkomst begon Simon zijn leven te herinrichten: “Ik laat me veel meer leiden door mijn onderbuikgevoel, terwijl ik voorheen vrijwel alles op ratio deed.”

De mogelijkheid om alles opnieuw te mogen inrichten gaf Simon een gevoel van enorme vrijheid: “Ik mocht van nul af aan alles opnieuw gaan inrichten en dat gaf een gevoel van enorme vrijheid,” vertelt hij.


Terwijl zijn nieuwe prioriteiten worden bepaald, beseft hij dat zijn gezin voortaan altijd op de eerste plaats zal komen.


Ondanks dat muziek maken nog steeds een belangrijke passie is voor Simon, deelt hij: “Ik ben mijn fans heel dankbaar en ik leef en werk nu meer vanuit mijn hart.”


1. Hij vertelt dat hij er dieper doorheen zat dan hij dacht…
2. Hij kwam er achter dat het veel slechter met hem ging.
3. Naar eigen zeggen was het een zware last die hij bij zich droeg.
4. Hij ging gebukt onder de zware last die hij bij zich droeg.
5. Jeetje wat heftig maar goed dat hij in actie is gekomen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven