Herschrijf deze titel in simpel Nederlands en zorg ervoor dat het niet gezien kan worden als expliciete inhoud Flinke ophef: Deze twee supermarkten stoppen met het contant uitbetalen van statiegeld!

sg 1jpg

In zowel Den Haag als Amsterdam hebben supermarkten besloten om het contant uitbetalen van statiegeld stop te zetten, wat verschillende reacties bij klanten veroorzaakt.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

In Den Haag heeft bijvoorbeeld een Jumbo-winkel in Loosduinen aangekondigd dat klanten hun statiegeldbonnen moeten gebruiken om boodschappen te kunnen doen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Een woordvoerder van Statiegeld Nederland bevestigt dat dit beleid in strijd is met de regels volgens Omroep West.

Op de flessenautomaat bij de betreffende Jumbo is een mededeling geplaatst dat het statiegeld niet contant wordt uitgekeerd, maar wel kan worden verrekend bij aankopen in de winkel.

De bedrijfsleider van de winkel verdedigt deze beslissing door te wijzen op een tekort aan wisselgeld door een beperkte frequentie van de levering van contant geld.

Hij geeft aan dat dit probleem ‘spoedig’ zal worden aangepakt en noemt de genomen maatregel een ’tijdelijke oplossing’.

Er zijn recensies op Google die suggereren dat het beleid van het niet uitbetalen van contant geld voor statiegeldbonnen al maanden aanwezig is, wat de tijdelijkheid ervan in twijfel trekt.

In Amsterdam doet zich een soortgelijk probleem voor bij een filiaal van Albert Heijn. Klanten zullen vanaf 19 augustus geen contant geld meer ontvangen voor hun statiegeldbonnen.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Klanten hebben nu de mogelijkheid om het bedrag te laten storten op hun rekening of het te verrekenen met hun boodschappen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Voor mensen zonder bankrekening, zoals daklozen, zijn deze opties echter problematisch, en dit heeft geleid tot verontwaardiging onder buurtbewoners.

De actie van supermarkten om geen contant geld uit te betalen voor statiegeld heeft geleid tot hevige reacties van consumenten, die de maatregel als onrechtvaardig en in strijd met de regels beschouwen.

1. Voor mensen zonder bankrekening zijn deze opties echter problematisch.
2. Klanten kunnen ervoor kiezen het bedrag te verrekenen met hun boodschappen.
3. Het bedrag kan worden verrekend met de boodschappen of op de rekening worden gestort…
4. Klanten zullen geen contant geld meer ontvangen voor hun statiegeldbonnen!
5. Het beleid wordt gezien als in strijd met de regels!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven