Man helpt jongen die gepest wordt in de tram!

heldjpg

Menig persoon maakt mee: in het openbaar, zoals in de metro of tram, getuige zijn van intimidatie van een ander.

Soms is het nodig om jezelf aan te moedigen om hulp te bieden aan de persoon in nood, afhankelijk van hoe ernstig de situatie is.

Niet iedereen neemt de beslissing om in te grijpen; velen vermijden de situatie om hun eigen gemoedsrust en veiligheid te behouden.

Toch zijn er dappere individuen die besluiten op te staan en actie te ondernemen wanneer er sprake is van openbare intimidatie.

Vooral bij verbale agressie kan het vaak helpen om in te grijpen door iets kalmerends te zeggen, vooral als er andere mensen om je heen zijn.

Door bij te springen en te hopen op steun van anderen, kun je vaak voorkomen dat de situatie escaleert. Rustig blijven en proberen de gemoederen te sussen zijn cruciaal.


Onderstaande video toont het voorval in een tram in Den Haag waarbij een man een jongen lastigvalt. De jongen met witte nagellak op zijn tenen wordt door een medepassagier vernederd en uitgescholden.


De agressieve man legt het tafereel vast in de tram met de overtuiging dat zijn gedrag gerechtvaardigd is.


De jongen probeert de beledigingen te negeren, maar een andere passagier besluit in te grijpen en de man op zijn plaats te zetten, wat resulteert in de volledige aandacht van de boze man.


De man die filmt probeert zijn gedrag goed te praten door te argumenteren wat er volgens hem ‘mis’ is met de jongen en beweert dat hij het recht heeft om te zeggen wat hij wil, terwijl anderen dat volgens hem niet mogen.


De situatie escaleert snel en lijkt niemand in de tram bereid om in te grijpen in de verhitte discussie. Gelukkig lijkt de agressieve man kalmer te worden uiteindelijk, waarbij het bij verbaal geweld blijft.


1. Bizar tafereel in een tram in Den Haag! 2. Mafklapper besluit jongen lastig te vallen in tram in Den Haag. 3. Terwijl iedereen toekijkt en zwijgt besluit deze held in te grijpen! 4. De jongen krijgt te horen wat er allemaal aan hem mankeert… 5. Deze held besluit de boze Hagenees terecht te wijzen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven