Slechte daad: Vrouw Rene van der Gijp plaagt mensen op het vliegveld!

gij 1jpg

Onder vuur ligt Minouche van der Gijp, de partner van René van der Gijp, vanwege diverse berichten op Instagram waarin ze personen belachelijk maakt vanwege hun kledingkeuzes.


In plaats van haar normale zonnige vakantieposts en opmerkingen over wereldgebeurtenissen, koos ze ervoor om onbekende mensen op het vliegveld van Ibiza te fotograferen, louter om hun uiterlijk te bekritiseren.


Op haar Instagram deelde Minouche afbeeldingen van personen die zij beschreef als “slecht gekleed”. Bijvoorbeeld bij een foto van een wat vollere vrouw in een legging schreef ze:


“We besloten om op het vliegveld van Ibiza een kleine fotoshoot te houden van de outfits van mensen die daar aankomen en vertrekken.”


“We hielden het niet meer van de slappe lach bij het maken van de foto’s dat we zijn gestopt.” Ze voegde daar zelfs aan toe: “We hebben de mooiste”

Uit onze collectie hebben we er twee gekozen om te delen.

Haar gedrag waarbij ze andere mensen publiekelijk belachelijk maakt vanwege hun kledingkeuze en lichaamsbouw, heeft geleid tot verontwaardiging.

Op een van de foto’s was een andere vrouw met een maatje meer te zien, zomers gekleed zoals vaak te zien is op populaire vakantiebestemmingen als Ibiza. Minouche plaatste de foto met de spottende opmerking: “Hop, in je bikini het vliegtuig in…”

Direct na haar actie ontstond er kritiek. Velen beschuldigden Minouche van het bekritiseren van lichaamsvormen en vonden haar gedrag respectloos. In plaats van excuses aan te bieden, reageerde ze provocerend:

“Ik had moeten weten… 🙄 Mijn inbox stroomt vol met mensen die beweren dat ik aan bodyshaming doe. Rustig aan, dames! Het maakt me echt niet uit of je een XS of een XXL hebt.”

Er werd verder gezegd: “Het maakt me niet uit als jij met een XL een sportlegging aantrekt zonder shirt er overheen.”

”MAAR WEL ALS DIE LEGGING IN JE BILNAAD ZIT! All good die body confidence, maar kom op, in deze setting had je ook met je blote kont het toestel in kunnen stappen.”

Door dit soort opmerkingen lijkt Minouche zichzelf te positioneren als een soort zelfbenoemde modepolitie, iets waar veel mensen duidelijk geen behoefte aan hebben.

Minouche sloot haar berichten af met de opmerking: “Enjoy your day! I will,” waarmee ze duidelijk maakte niet van plan te zijn om zich iets van de kritiek aan te trekken.

Vraagtekens worden geplaatst bij het gedrag van een persoon en de mogelijke interveniëntie van een ander individu

De resulterende handeling heeft bij velen emoties opgeroepen en haar reputatie geschaad.

Minouche van der Gijp, de vrouw van René van der Gijp, heeft een situatie gecreëerd die veel reacties heeft opgeroepen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven