Mark Rutte geschrokken van foto gemaakt door paparazzi: ‘Het was een zorgelijke foto’

rut 1jpg

Rutte heeft een lange politieke carrière gehad, waarbij hij de titel van langstzittende minister-president van Nederland in de wacht sleepte van oktober 2010 tot juli 2024.

Gaat deze persoon de opvolger worden van Rutte? ‘Ik neem graag de verantwoordelijkheid’

Tevens was hij van 2006 tot 2023 de politiek leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Gaat deze persoon de opvolger worden van Rutte? ‘Ik neem graag de verantwoordelijkheid’

Recentelijk is aangekondigd dat Rutte de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO zal worden, een positie die hij vanaf 1 oktober 2024 zal bekleden.

Een documentaire over Rutte’s laatste maanden als premier zal binnenkort op Videoland te zien zijn, waarin hij terugblikt op zijn 13 jaar leiderschap en een kijkje geeft achter de schermen van zijn dagelijks leven.

Er wordt in de documentaire onthuld hoe zijn overvolle dagen verlopen, hoe hij belangrijke beslissingen neemt en wat hem drijft als leider. Verschillende (oud-)politici en vrienden delen hun visies op Rutte binnen de interviews. Je kunt de eerste aflevering bekijken vanaf 4 september op de streamingdienst.

De documentaire belooft een fascinerend beeld te schetsen van Rutte’s tijd als minister-president, ondanks stevige kritiek en fouten die hij door de jaren heen heeft gehad.

Weinig details over Rutte’s privéleven, inclusief zijn persoonlijke voorkeuren, zijn publiekelijk bekend, wat de interesse in de documentaire alleen maar versterkt.

Jort Kelder deelt ook zijn gedachten in de documentaire: “Weet je nog dat we gefotografeerd werden door een of andere paparazzi toen jij net premier was?”


“Soms lijkt een foto anders dan de werkelijkheid, maar schijn bedriegt,” zei Mark over een incident met een foto in het verleden.


“Die foto was ernstig… […] Hahaha. Natuurlijk had ik wel kleren aan. Naakt gaan varen is niks voor mij!”


Mark Rutte gaf aan: “Er zit ook wel veel van mezelf in de documentaire. Dat was eigenlijk niet gepland, maar ik denk dat het nodig is om het interessant te houden.”

Van oktober 2010 tot juli 2024 was Mark Rutte minister-president van Nederland en ook minister van Algemene Zaken, waarmee hij…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven