Nederlander koopt tabak in Duitsland: Zoveel geld bespaart hij!

WhatsApp Image 2024 08 25 at 104028jpeg

De kosten van roken in ons kleine Nederland zijn bekend als hoog, vooral in vergelijking met andere landen.

Er zijn aanzienlijke prijsverschillen voor sigaretten en tabaksproducten tussen Nederland en buurlanden zoals Duitsland en België.

De hoge accijnzen die de Nederlandse overheid oplegt op tabaksproducten dragen grotendeels bij aan deze prijsverschillen.

Deze belastingen zijn bedoeld om roken te ontmoedigen, maar ondanks de hogere kosten blijft het aantal rokers significant.

Roken voor sommigen een ontspanningsmoment is, terwijl het voor anderen dient als stressverlichting. Wat de motivatie ook is, het aantal rokers blijft hoog.

De overheid beweert dat het verhogen van prijzen mensen kan helpen bij het stoppen met roken,

De praktijk toont aan dat veel rokers, in plaats van te stoppen, op zoek gaan naar goedkopere alternatieven. Dit betekent vaak dat ze de grens oversteken naar Duitsland.

Enorme prijsverschillen zijn merkbaar. Een pakje Camel met 20 sigaretten kost momenteel in Nederland 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland zijn de prijzen beduidend lager.

Voor een pakje shag betaal je in Nederland 24 euro, terwijl hetzelfde product in Duitsland slechts 9 euro kost. Dit prijsverschil zorgt ervoor dat een tripje naar Duitsland voor veel rokers de moeite waard is.

Een gebruiker deelde onlangs zijn ervaring op het sociale platform X: hij reisde naar Duitsland om een flinke voorraad shag in te slaan.

Een aanzienlijk prijsverschil tussen Nederland en Duitsland wordt benadrukt door het feit dat in Nederland iemand 1725 euro zou betalen, terwijl in Duitsland slechts 685 euro betaald wordt voor dezelfde hoeveelheid.

Veel rokers kiezen ervoor om naar Duitsland te reizen voor hun tabaksvoorraad, ondanks dat volledig stoppen met roken de goedkoopste optie is. Voor velen is dit prijsverschil een logische keuze om geld te besparen.

Via: Skoften

Het is geen geheim dat het leven in ons kleine Nederland behoorlijk prijzig is, en dat geldt zeker ook voor…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven