Vrouw mag niet in achtbaan wegens haar gewicht: Boos en verdrietig!

WhatsApp Image 2024 08 13 at 195859jpg

Kim, een 30-jarige vrouw, beleefde onlangs een ontmoedigende gebeurtenis tijdens haar uitstapje naar een pretpark.


Haar verwachting om een ritje te maken in een nieuwe achtbaan veranderde echter in frustratie toen de veiligheidsbeugel niet gesloten kon worden. Voor Kim was dit een ongemakkelijke situatie die haar gevoelens kwetste.


Ondanks dat soortgelijke incidenten zich voordoen, koos Kim ervoor haar verhaal te delen met de media en beschuldigde ze het pretpark van discriminerend gedrag.


Tijdens het plaatsnemen in het achtbanenwagentje werd duidelijk dat de veiligheidsbeugel niet goed sloot, ondanks diverse pogingen van het personeel om dit op te lossen.


Na enkele minuten van inspanning werd Kim verzocht de attractie te verlaten. Deze ervaring liet haar niet alleen lichamelijk ongemakkelijk achter, maar raakte haar ook diep emotioneel.


Kim gaf aan dat voor haar het incident als een van de meest gênante momenten in haar leven werd beschouwd. Ze vond het onacceptabel dat het pretpark niet goed was voorbereid op bezoekers met een grotere lichaamsomvang, wat haar publiekelijk vernederde.


Ze drong erop aan dat pretparken maatregelen moeten nemen om soortgelijke situaties in de toekomst te vermijden, door hun attracties toegankelijker te maken voor mensen van alle lichaamsvormen.


Het pretpark verklaarde het incident als zeer vervelend voor Kim, maar benadrukte dat het personeel handelde volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.


Er zijn strenge regels omtrent het vertrek van achtbanen in het park. Een woordvoerder verklaarde dat de attractie pas mag vertrekken als de veiligheidsbeugels volledig gesloten zijn.


De veiligheid van alle bezoekers staat voorop en er worden geen uitzonderingen gemaakt op deze regels.


Het pretpark benadrukt de noodzaak van deze regels voor de veiligheid van de bezoekers. Daarnaast wordt op diverse manieren gecommuniceerd over eventuele beperkingen bij attracties.


Zowel op de website als in de app van het park wordt aangegeven dat bepaalde lichaamsvormen mogelijk niet geschikt zijn voor sommige attracties.

Er is een teststoel bij de ingang van het park geplaatst, waarmee bezoekers kunnen controleren of de veiligheidsbeugel sluit om vergelijkbare situaties te voorkomen, zoals die van Kim.

Het park is in gesprek met attractiebouwers om karretjes en stoelen aan te passen voor bezoekers met grotere maten, zoals Kim.

Sommige achtbanen in het park beschikken al over speciale XXL-zitplaatsen die meer ruimte bieden en flexibeler zijn qua pasvorm.

Kim vindt het een stap in de goede richting, maar benadrukt dat er meer aanpassingen nodig zijn om ervoor te zorgen dat alle bezoekers zonder problemen van de attracties kunnen genieten.

Hoewel veiligheid belangrijk is, is Kim van mening dat het park meer inspanningen moet leveren om bezoekers met verschillende lichaamstypes tegemoet te komen.

De diversiteit van de bezoekers moet erkend worden, aangezien mensen van allerlei achtergronden komen.


Er wordt opgeroepen tot het vinden van meer inclusieve oplossingen in het park, zodat niemand zich uitgesloten voelt.


De hoop is dat dit verhaal verandering teweeg kan brengen en dat pretparken wereldwijd hun beleid zullen heroverwegen om inclusiever te worden.


Het doel is om te voorkomen dat toekomstige bezoekers dezelfde vernederende ervaring ondergaan als zij heeft gehad.


Belangrijk voor haar is het creëren van een omgeving waarin iedereen, ongeacht hun lichaamsvorm of -grootte, zich welkom en geaccepteerd voelt.


Kim, een 30-jarige vrouw, maakte eerder deze maand een teleurstellende ervaring mee tijdens haar bezoek aan een pretpark. Ze keek…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven