De komende dagen vallende sterren zien: Bekijk ze vanaf deze plekken!

vs 1jpg

De nachtelijke hemel zal de komende dagen weer gevuld zijn met een prachtig aantal ‘vallende sterren’ voor de liefhebbers.

Elk jaar trekt de aarde door de Perseïdenzwerm, wat resulteert in dit prachtige spektakel. Volgens sterrenkundige Jeffrey Bout is het de moeite waard om wakker te blijven en te genieten van dit fenomeen.

De nacht van maandag op dinsdag wordt bijzonder spectaculair, met ongeveer 30 meteoren per uur die zichtbaar zullen zijn rond middernacht.

Voor degenen die de hele nacht opblijven, is er een nog grotere beloning in het vooruitzicht: rond 04.00 uur kunnen er tot wel 60 meteoren per uur te zien zijn. Het belooft een adembenemend schouwspel te worden.

Voor wie zich in Nederland bevindt, is er goed nieuws: “ze zijn overal te zien”, aldus sterrendeskundige Bout.

Het is niet noodzakelijk om in een specifieke richting te kijken, maar het is wel aan te raden om een geschikte locatie te kiezen:


Volgens de sterrenkundige is het advies: “Hoe donkerder, hoe beter. Zoek bijvoorbeeld een open veld op.” Een bos is minder ideaal vanwege mogelijke belemmeringen van bomen, zelfs als het donker is daar.


De weersvoorspellingen zijn gunstig, met weinig bewolking en de maan die al voor middernacht ondergaat, waardoor er geen storend licht is dat het schouwspel kan verstoren.


Bout heeft een extra tip voor de sterrenkijkers: probeer tijdens het waarnemen van meteoren ook Saturnus te spotten.


De planeet Saturnus is momenteel goed zichtbaar aan de nachtelijke hemel. Overigens zijn ‘vallende sterren’ eigenlijk kleine stukjes ruimtepuin die oplichten wanneer ze onze atmosfeer binnendringen en een lichtspoor achterlaten.

De komende dagen bieden liefhebbers van de nachtelijke hemel weer een indrukwekkend aantal ‘vallende sterren’. Dit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven