Denk eens na: Hoeveel laptops kunnen gelijktijdig opgeladen worden met deze stekkerdozen?

sd 1jpg

Ontdek een uitdagend raadsel dat je observatievermogen en logisch denkvermogen test! In de afbeelding hieronder worden verschillende stekkerdozen in een kamer weergegeven.

Jouw opdracht is simpel maar uitdagend: bereken hoeveel laptops er tegelijkertijd kunnen worden opgeladen met behulp van de stekkerdozen op de foto. Let goed op de details:

Let op de staat van de stekkerdozen, het aantal beschikbare stopcontacten en eventuele zichtbare beschadigingen of beperkingen van de stekkerdozen.

Bestudeer de afbeelding zorgvuldig en gebruik je logica om het juiste aantal laptops te bepalen dat tegelijkertijd kan worden opgeladen.

Denk na over de mogelijke manieren waarop de stekkerdozen met elkaar kunnen worden verbonden en over eventuele beperkingen.

Heb je al een antwoord in gedachten? Of heb je wat meer tijd nodig om het raadsel op te lossen? Het juiste antwoord op het raadsel is: 8 laptops kunnen tegelijkertijd worden opgeladen.

Vervolgens wordt de situatie stap voor stap geanalyseerd:

  • De kabel van stekkerdoos-1 is beschadigd, waardoor slechts één stopcontact bruikbaar is om stekkerdoos-2 aan te sluiten.
  • Stekkerdoos-6 heeft geen werkende kabel en is dus onbruikbaar.
  • Een van de stopcontacten van stekkerdoos-2 is defect, waardoor deze stekkerdoos slechts één apparaat kan aansluiten, namelijk stekkerdoos-5.
  • Stekkerdoos-4 heeft slechts één werkend stopcontact en kan dus niet worden gebruikt. Twee stopcontacten van stekkerdoos-1 kunnen worden gebruikt: één voor de hoofdschakelaar en één voor stekkerdoos-2.
  • Twee stopcontacten van stekkerdoos-2 kunnen worden gebruikt: één voor stekkerdoos-5 en de andere is defect.
  • Stekkerdoos-5 kan al haar vier stopcontacten gebruiken.

Uiteindelijk is het totale aantal bruikbare stopcontacten 2 (van stekkerdoos-1) + 2 (van stekkerdoos-2) + 4 (van stekkerdoos-5) = 8.

Als je het juiste antwoord hebt gevonden, toont dit je vaardigheden op het gebied van logisch denken en observatie! Zo niet, dan kan dit raadsel bijdragen aan het verbeteren van je analytische vaardigheden in complexe situaties.

Welkom bij een uitdagend raadsel dat je observatievermogen en logisch denkvermogen op de proef stelt! Op de afbeelding hieronder zie…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven