Vlad is een demon in poppenvorm: ‘Een vampier van eeuwen oud in een poppenlichaam’

vljpg

Vlad valt op in een tijd waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer worden omarmd, door haar unieke benadering van identiteit en kunst.


De 26-jarige artiest en performer beschrijft zichzelf als een ‘genderfluïde demoonpop’, waarmee ze een opvallende positie inneemt in de creatieve scene.


Haar kunst en persoonlijke expressie dagen traditionele opvattingen over gender en schoonheid uit, waardoor ze een intrigerende figuur is geworden.


In dit artikel duiken we in Vlad’s boeiende wereld, haar kunst en de persoonlijke reis die haar op deze bijzondere plek heeft gebracht.


Vlad beschouwt zichzelf als een genderfluïde demoonpop, een identiteit die zowel fysiek als emotioneel diepe lagen heeft.


Omtrent haar lichaam beschouwt ze het als een canvas om haar innerlijke wereld te uiten en zichzelf te beschermen.

Uitspraak: “Mijn dagelijkse routine omvat altijd make-up,” deelt Vlad. “Ik vind inspiratie in de wereld van clowns, doden en historische mode.”

Deze bijzondere stijl, geïnspireerd door verschillende culturen, biedt een vernieuwend perspectief op schoonheid en esthetiek.

Vlad onthult dat make-up voor haar meer is dan een uiterlijk detail; het is een expressie van kunst en en beschermt bovendien haar innerlijke wereld.


Er wordt tussen de 3 en 9 uur besteed aan het creëren van haar look, afhankelijk van de complexiteit. Dit nauwgezette en tijdrovende proces onderstreept haar toewijding aan haar kunst en haar behoefte om op een diepgaande en betekenisvolle manier uitdrukking te geven aan zichzelf.


“Mijn make-up kan soms wel 6 uur duren, waarbij de langste sessie zelfs 9 uur duurde,” verklaart Vlad. Dit intensieve proces is niet enkel een manier om haar uiterlijk te veranderen, maar ook een vorm van therapie.


Dit stelt haar in staat om persoonlijke trauma’s te verwerken en haar innerlijke wereld te ontdekken. Vlad heeft een hobbelige weg naar zelfontdekking bewandeld.


Opgegroeid als zwarte transgender en queer persoon, ondervond ze als kind dat de wereld haar vaak als bedreigend zag.

Op school werd Vlad niet altijd begrepen en vaak als anders gezien. “Mijn stijl beschrijf ik als een eeuwenoude vampier in een poppenlichaam,” deelt ze.

“Een cupcake gevuld met scheermessen.” Zo beschrijft ze symbolisch de tweeledigheid in haar identiteit: een combinatie van aantrekkelijkheid en gevaar, schoonheid en angst.

Ondanks de moeilijkheden vond Vlad troost in mode en kunst, en begon ze haar lichaam te gebruiken als een manier om zichzelf te uiten en te beschermen.


Voor Vlad is de dagelijkse routine geen gewone, maar eerder een doorlopende kunstvoorstelling. Haar creatieve visie komt tot leven in performances waarbij ze vaak poppen en bewerkte teddyberen gebruikt, die haar helpen bij het verwerken van trauma’s.


Vlad’s partner speelt ook een belangrijke rol in haar leven en kunst. Ze hebben een polyamoreuze relatie en delen een liefde voor alternatieve stijlen, wat resulteert in een unieke en visueel aantrekkelijke esthetiek die hun gedeelde smaak weerspiegelt.


De artistieke reis van Vlad is nog lang niet over; ze heeft plannen om haar lichaam verder te transformeren met tattoos en lichaamsmodificaties.


“Ik wil een tattoo van een teddybeer die zijn ingewanden naar buiten trekt op mijn dij, en ik overweeg ook om mijn tong te splitsen,” onthult ze.

Voor haar betekenen deze verlangens een voortdurende zoektocht naar zelfexpressie en het streven om haar lichaam verder te verkennen als kunstobject.

Hoewel Vlad soms negatieve reacties en aanvallen op straat ervaart, haalt ze veel steun en zelfvertrouwen uit haar kunst en uiterlijk.

De interactie met kinderen die haar soms als een mythisch figuur zien, brengt haar vreugde. “Ik ben misschien angstaanjagend op het podium, maar in werkelijkheid ben ik vriendelijk en onschadelijk,” zegt ze.

In een tijd waarin de ruimte voor genderidentiteit en zelfexpressie groeit, valt Vlad op met haar unieke benadering van identiteit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven