Iedereen maakt deze grote fout: Was dit niet in de wasmachine!

wasm 1jpg

Onder mensen heerst verdeeldheid aangaande badmatten en badtapijten; sommigen vinden ze onmisbaar, anderen willen ze vermijden.


Belangrijk is: regelmatig wassen. Maar hoe dit te doen zonder schade aan te richten aan je wasmachine?


Badmatten en badtapijten kunnen snel vies worden door stof, dode huidcellen en haren, vooral door de vochtige badkameromgeving die schimmelgroei kan bevorderen.


Daarom is frequent wassen niet alleen hygiënisch, maar ook nodig om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.


De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar alvorens daar dieper op in te gaan, wat onderscheidt deze twee eigenlijk van elkaar?


Over het algemeen zijn badtapijten groter en zwaarder, vervaardigd van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en doorgaans van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.


Onderzoek wijst uit dat er variaties zijn in termen die worden gebruikt voor badkameraccessoires, afhankelijk van regio en persoon.


Er zijn twee belangrijke fouten om te vermijden bij het wassen van badmatten en -tapijten. Het maximaal gewicht van de wasmachine is cruciaal, gezien de absorptiecapaciteit van badmatten en -tapijten.


Het is van belang om badmatten met rubber altijd op maximaal 40°C te wassen, om schade aan de wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen daarentegen op 60°C worden gewassen.


Om schade aan de wasmachine te voorkomen en kosten te besparen op mogelijke reparaties, is het cruciaal om altijd de wasinstructies van de fabrikant te volgen voordat je badmat of -tapijt in de wasmachine plaatst.

1. Heel velen zijn niet op de hoogte van dit specifieke verschil.
2. De kans is groot dat dit nooit eerder uw aandacht heeft getrokken!
3. U wast hoogstwaarschijnlijk dit voorwerp en mogelijk verkeerd!
4. Belangrijke informatie voor degenen die waarde hechten aan hun apparaat!
5. Deze twee fouten kunnen uw wasmachine beschadigen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven