Waarom chips nu anders smaakt: ‘Jammer dat ze het niet eerlijk zeggen’

chips 1jpg

Recentelijk hebben velen opgemerkt dat chips niet meer dezelfde heerlijke smaak hebben als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een transformatie te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.

Maar wat is hiervan de reden? In een video op TikTok geeft de Snackspert, een bekende snackexpert in Nederland, hier antwoord op.

“Ik heb eindelijk ontdekt wat er mis is met de chips,” begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.

In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De hoofdoorzaak? De hoeveelheid zout die tegenwoordig door fabrikanten in hun chips wordt verwerkt.

Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s waar dit probleem wordt aangekaart. Fabrikanten hebben de zoutniveaus in hun producten aanzienlijk verminderd.

Onlangs hebben we al besproken waarom je moeilijk kunt stoppen met eten na een paar chipjes. Mogelijk is het je opgevallen dat de chips minder zoutig smaken, en dat is juist.

Volgens de Snackspert heeft de verdwijning van smaak bij chips als Hamka’s, Pombears en Doritos de aandacht getrokken. Hij onthult: “Er is een reden voor!”

De Snackspert wijst naar de officiële website van Lay’s, waar wordt aangegeven dat onze zoutinname te hoog is en dat het bedrijf hier iets aan wil doen. Hij benadrukt: “We voelen ons verplicht om ons steentje bij te dragen.”

“We gaan daarom in 2024 opnieuw ons zoutgehalte verlagen met minstens 25 procent minder zout dan andere aardappelchips, terwijl we de vertrouwde heerlijke smaak behouden,” het bedrijf stelt.

Bosman uit zijn twijfels met betrekking tot deze verklaring, met name over de garantie van het behoud van smaak bij een lager zoutgehalte. “Ik begrijp het niet,” zegt hij.

Deze aanpassing geldt voor alle chipmerken onder moedermaatschappij PepsiCo, waaronder Doritos, Lay’s, Cheetos en zelfs Popworks.

“Het is een feit dat we minder zout eten en dat daardoor

Ik vind het teleurstellend dat de chips minder lekker zijn en dat hier niet eerlijk over is gecommuniceerd.

De Snackspert stelt voor: “Zet gewoon op de verpakking dat er minder zout in zit, omdat we willen dat jullie gezonder gaan leven.” aldus de Snackspert.

@snackspert

Ik denk het antwoord te hebben 😅

♬ origineel geluid – snackspert

1. Waarom zetten ze dit niet gewoon op de verpakkingen?
2. Viel mij ook al op dat de smaak anders is, snap nu wel waarom!
3. Ontzettend jammer dat het niet gewoon eerlijk vermeld wordt.
4. Op deze manier worden we dus allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu snap ik waarom chips wat flauwer smaakt!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven