Vrouwen kunnen bij deze luchtvaartmaatschappij kiezen of ze naast een man willen zitten

air 1jpg

Vanaf augustus krijgen vrouwen bij de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo de mogelijkheid om te kiezen met wie ze naast willen zitten tijdens hun vlucht.


Om de veiligheid en het comfort van vrouwelijke passagiers, vooral solo-reizigers, te verbeteren, introduceert IndiGo deze nieuwe optie.


Na een enquête onder passagiers waarin werd gevraagd naar mogelijke verbeteringen in de reiservaring, bleek er een sterke vraag te zijn naar deze mogelijkheid.


De beslissing om deze verandering door te voeren komt voort uit de ervaringen en zorgen van vrouwelijke passagiers, die zich vaak ongemakkelijk of onveilig voelen wanneer ze lange tijd naast een onbekende man moeten zitten in een vliegtuig.


Vanwege verschillende meldingen van ongemakkelijke en soms bedreigende situaties aan boord van vliegtuigen, is het duidelijk dat deze zorgen serieus genomen moeten worden.


Met de mogelijkheid voor vrouwen om te kiezen welk geslacht naast hen komt te zitten, hoopt IndiGo deze zorgen weg te nemen en een veiligere en prettigere reiservaring te garanderen.

Er is een nieuw systeem geïntroduceerd dat eenvoudig en gebruiksvriendelijk is voor alle passagiers. Bij het boeken van een vlucht krijgen vrouwen een grondplan te zien waarop reeds gereserveerde stoelen door andere vrouwen zijn gemarkeerd met een roze kleur.

Vrouwelijke passagiers kunnen zo eenvoudig een stoel naast een andere vrouw kiezen, mochten zij dat willen.

Let op: de roze stoelen zijn niet zichtbaar voor mannelijke passagiers tijdens het boeken van een vlucht. Dit draagt bij aan de privacy en veiligheid van vrouwelijke passagiers.

In India zijn soortgelijke systemen al bekend bij andere vervoermiddelen zoals treinen en bussen.

Deze systemen hebben hun effectiviteit bewezen in het bieden van een veiligere en comfortabelere reiservaring voor vrouwen.


Er wordt begrepen dat IndiGo ook in de luchtvaartindustrie deze benadering toepast.


Deze ontwikkeling draagt bij aan een inclusievere en veiligere reisomgeving voor vrouwen. Dit is een verandering die gunstig is in een context waar reizen vaak als belastend en ongemakkelijk wordt ervaren, vooral voor alleenreizende vrouwen.


Andere luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld kunnen het nieuwe beleid van IndiGo als inspiratiebron gebruiken om vergelijkbare initiatieven te overwegen en te implementeren.


Ondanks de focus van dit beleid op het verbeteren van de veiligheid en het comfort van vrouwen, kunnen er bredere voordelen zijn die kunnen bijdragen aan een verbeterde reiservaring en gevoel van veiligheid en comfort voor alle passagiers.


Een gevoel van veiligheid en comfort kan de algehele reiservaring verbeteren en alle passagiers ten goede komen wanneer zij zich veiliger voelen.

Door zich comfortabeler te voelen, kunnen passagiers meer ontspannen en genieten van hun reis. Dit kan uiteindelijk leiden tot een positievere perceptie van de luchtvaartmaatschappij en klantenloyaliteit.

IndiGo toont met dit initiatief aan dat ze luisteren naar hun passagiers en bereid zijn veranderingen door te voeren op basis van feedback.

In een competitieve sector als de luchtvaart, waar klantenservice en tevredenheid essentieel zijn, kan dit IndiGo helpen zich te onderscheiden van andere maatschappijen en een reputatie op te bouwen als een bedrijf dat om zijn passagiers geeft.

De beslissing van IndiGo om vrouwen de mogelijkheid te bieden om al dan niet naast een man te zitten tijdens hun vlucht is een positieve stap naar een veiligere en comfortabelere reiservaring voor vrouwelijke passagiers.

Dit initiatief is een reactie op de zorgen en behoeften van passagiers, en toont de toewijding van IndiGo aan het verbeteren van de klantenservice en algemene reiservaring.

Dit initiatief kan dienen als een voorbeeld voor andere luchtvaartmaatschappijen en bijdragen aan een bredere beweging richting inclusiviteit en veiligheid in de reisindustrie.


Een vernieuwende en dappere beslissing die wellicht inspirerend zal zijn voor de luchtvaartsector en verder.


1. Vanaf augustus krijgen vrouwelijke passagiers deze optie!
2. Deze optie voor vrouwen zal beschikbaar zijn per augustus.
3. Vanaf volgende maand kunnen vrouwen deze optie gebruiken.
4. Vanaf augustus zal deze optie te gebruiken zijn tijdens het boeken!
5. Vrouwen kunnen vanaf augustus kiezen of ze wel of niet naast een man willen zitten

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven