Banken verdienen flink aan geldopnames: Zoveel betaal je per keer!

pa 1jpg

Er is een opvallende trend zichtbaar in 2024: het gebruik van contant geld of geldopnames bij automaten neemt af.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Betalingen via pinpassen of smartphones zijn momenteel populairder. Maar wat veel mensen niet beseffen, is dat banken aardig verdienen aan geldopnames.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Onderzoek door De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland toont aan dat slechts 20 procent van alle betalingen nog contant gebeurt, terwijl de overige 80 procent digitaal verloopt.

De banken zijn zich hiervan bewust. Mogelijk ben je al opgevallen dat er kosten worden gerekend voor het storten van contant geld. Vroeger was geld opnemen kosteloos, maar dat is inmiddels veranderd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De regels verschillen per bank. Bijvoorbeeld, bij ABN AMRO is het mogelijk om tot 17.500 euro per jaar kosteloos op te nemen. Daarna geldt een tarief van vijf euro per opname plus 0,5 procent van het opgenomen bedrag.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Rabobank staat gratis opnames toe bij een geldmaat; elders kost het 0,75 cent per transactie. ING-klanten betalen niets voor contante opnames met het Oranjepakket, maar bij bepaalde kortingspakketten geldt een toeslag van 0,80 eurocent per opname.

Er wordt voorlopig geen tarief in rekening gebracht door SNS Bank, ASN Bank en Regiobank voor geldopnames, maar dit kan veranderen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

De banken passen hun beleid regelmatig aan, dus het is verstandig om op de hoogte te blijven van de voorwaarden bij jouw bank.

1. De banken hebben elk hun eigen regels.
2. Dit zijn de kosten voor een opname uit de muur:
3. Momenteel worden er geen kosten in rekening gebracht door deze banken voor geldopnames…
4. Alleen bij een geldmaat van deze bank kun je kosteloos opnemen.
5. De transactiekosten zijn aanzienlijk hoog!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven