Vrouw (30) en man (60) verwachten baby: ‘Mensen noemen het egoïstisch’

ltjpg

Een verwachtingsvolle 30-jarige vrouw en haar 60-jarige echtgenoot delen openlijk over de haat die zij online ontvangen.

Larry en Mindy Mikla, een stel uit Florida, kwamen bij elkaar in 2015 na een ontmoeting die plaatsvond omdat Larry, op dat moment politieagent, Mindy hielp na een auto-ongeluk.

Ondanks het leeftijdsverschil van dertig jaar besloten ze al snel om te trouwen en zijn ze nu in blijde verwachting van hun eerste kind samen.

Nadat ze hun vreugdevolle nieuws in december deelden op sociale media, werden ze geconfronteerd met boze reacties van gebruikers.

Reacties zoals ”Die jongen krijgt over vijf tot tien jaar geen vader meer’‘Het is triest dat de baby zijn vader niet lang meer zal zien.” werden geuit.

Onder vermelding van de verschrikkelijke online reacties vanwege hun grote leeftijdsverschil, hebben Larry en Mindy zich hierover geuit. Mensen merkten op dat hij op haar ‘opa’ leek en hun relatie als ‘vies’ bestempelden.

Mindy, met meer dan 265.000 abonnees op haar YouTube-account, onthulde dat ze een heel jaar lang video’s maakte voordat ze Larry introduceerde op haar kanaal. De overweldigende negatieve reacties die ze ontving, kwamen als een verrassing voor haar.

“Ik was video’s aan het opnemen en mensen vroegen met wie ik achter de camera aan het praten was,” zo verklaarde ze aan Truly.

“Ik was al een heel jaar op YouTube voordat ik Larry voorstelde, maar toen begonnen mensen er steeds vaker naar te vragen, en dus heb ik hem toen geïntroduceerd.”


”Het was opmerkelijk dat, hoewel veel mensen positief reageerden, we eveneens geconfronteerd werden met haat en kritiek over het leeftijdsverschil. Dit was een verrassing.”


”Er was geen voorbereiding, ik was er niet mentaal op voorbereid. Nu heb ik geleerd om ermee om te gaan en voel ik me goed, maar het was een persoonlijke reis.”


De negativiteit nam toe sinds ze besloten hadden een kindje te verwelkomen.


”Na de aankondiging van de zwangerschap is er een nieuwe golf van haat ontstaan. Men uit nu kritiek op de vermeende egoïstische beslissing.”

”Er is nog nooit iemand naar ons toe gestapt die de haatdragende of nare opmerkingen recht in ons gezicht heeft gezegd,”

”Het valt op dat degenen die dergelijke opmerkingen maken, dit liever achter hun toetsenbord doen. Het direct in ons gezicht zeggen is een stap te ver voor hen,”

Hoewel Mindy erkende dat sociale media voordelen hebben, zoals het creëren van verbinding, beschreef ze het als een ‘intens kritische omgeving’.

”Sociale media biedt de mogelijkheid om connectie te maken met anderen en een gevoel van samenhorigheid te ervaren. Dat is het positieve aspect van sociale media,” vertelde ze.

”Een uitdaging is dat het online soms bruut en veroordelend kan zijn, wat moeilijk kan zijn om mee om te gaan. Als ik één boodschap aan onze online critici zou kunnen geven, zou het zijn om vriendelijk te zijn.”

Ondanks de kritiek proberen ze zich te richten op de positieve reacties die ze ontvangen hebben.

”Het is erg nederig dat zoveel mensen ons positieve feedback sturen en ons goede dingen toewensen.”

”Het raakt ons als mensen reageren met – “Ik heb echt van jullie video’s genoten”, “Jullie hebben me geholpen toen ik het moeilijk had”, “Tijdens mijn examens waren jullie een bron van ontspanning” – daarom doen we wat we doen.”

Mindy deelde haar gedachten door te zeggen: “Ons doel is niet om video’s te maken of foto’s te plaatsen om reacties uit te lokken. We doen dit omdat het onze passie is en we vinden het fijn om ons leven te delen met anderen, hopend dat het voor anderen herkenbaar is.”

Ze zijn nu gelukkige ouders van een zoontje en ze genieten nog steeds enorm van elkaars gezelschap. Leeftijd is in hun ogen slechts een getal.

1. De vrouw reageert op de internettrollen!
2. De vrouw verdedigt zichzelf tegen de negativiteit!
3. Het stel krijgt te maken met nare opmerkingen:
4. Deze jonge vrouw kaatst terug naar de internettrollen!
5. Online ontvangt het paar hatelijke reacties!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven