Marieke gaat te ver met grove uitspraak: ‘Volkomen respectloos en belachelijk’

WhatsApp Image 2024 03 26 at 205526 2jpg

Tijdens de ochtendshow van Qmusic heeft Marieke Elsinga voor de nodige opschudding gezorgd met een ongelukkige opmerking.

Haar opmerking, die gerelateerd was aan het tragische overlijden van rapper Def Rhymz, schokte luisteraars.

Def Rhymz leed aan hartfalen en was in afwachting van een donorhart toen hij afgelopen weekend overleed.

Tijdens de uitzending vond Marieke Elsinga het ‘geinig’ om de woorden ‘zak, zak, zak’ te horen terwijl de kist van Def daalde.

De reacties op sociale media waren heftig, waarbij de opmerking van Marieke als respectloos, walgelijk en misplaatst werd bestempeld, vooral tegenover de nabestaanden van Def Rhymz.

Ook de familie van de rapper heeft gereageerd en veroordeelde de opmerking van Marieke, waarbij ze haar opriepen om empathie te tonen zoals ze zou willen als het haar eigen familielid betrof.

“Ik vind het volkomen respectloos en belachelijk dat je denkt dit soort opmerkingen te kunnen maken. Sta erbij stil hoe jij het zou ervaren als het jouw familielid was.”

Marieke heeft zich op Instagram verdedigd en benadrukt dat ze niet de intentie had om te kwetsen, maar dat ze soms fouten maakt tijdens haar openhartige gesprekken.

Echter, ze wilde niet haar uitglijders gebruiken als excuus voor het pijn doen van de familie en vrienden van Def Rhymz.

In haar excuses bood ze oprecht haar verontschuldigingen aan voor de pijn die haar opmerking had veroorzaakt.

“Laat dat duidelijk zijn: ik wil mijn uitleg niet inzetten als slap excuus. Ik heb een lelijke en domme fout gemaakt. Ik heb familie en vrienden gekwetst. Dus bij dezen: sorry.”

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven