Heel goed nadenken: Wie heeft er voorrang op dit kruispunt?

wlojpg

Zin in een uitdagend verkeersraadsel dat je kennis van voorrangsregels test? Stel je het volgende voor:


Op een druk kruispunt willen een witte auto, een voetganger en een scooter elkaar passeren. De witte auto rijdt op een voorrangsweg en wil rechtdoor.


Aan de overkant van de weg steekt een voetganger het zebrapad over. Rechts van de witte auto staat een scooter die ook rechtdoor wil.


De vraag is: in welke volgorde mogen deze verkeersdeelnemers het kruispunt oversteken? Het is van essentieel belang om alle verkeersregels in acht te nemen.


Heb je een antwoord paraat? Het juiste antwoord op dit verkeersraadsel illustreert perfect hoe verkeersregels toegepast dienen te worden in complexe situaties.


Allereerst heeft de voetganger voorrang. Op een zebrapad hebben voetgangers altijd voorrang. Vervolgens is de witte auto aan de beurt.


Deze auto bevindt zich op een voorrangsweg en heeft dus voorrang op kruisend verkeer, inclusief de scooter die bij een stopbord staat. Als laatste mag de scooter het kruispunt oversteken.


Omdat de scooter bij een stopbord staat, moet hij stoppen en voorrang verlenen aan al het andere verkeer, inclusief de voetgangers en de auto’s op de voorrangsweg.


auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven