Engelsen houden nog steeds niet van Ronald Koeman: ‘Ik zal die avond nooit vergeten’

rk 1jpg

De halve finale van het EK tussen Nederland en Engeland brengt bij Engelsen herinneringen naar boven over Ronald Koeman. Veel Engelsen hebben nog steeds een sterke afkeer jegens de bondscoach van Oranje.

Terugkijkend op ruim dertig jaar geleden, in oktober 1993, zorgde Ronald Koeman voor veel ophef in Engeland.

In die tijd was de huidige bondscoach van Oranje captain van het Nederlands elftal en speelde een cruciale rol in de wedstrijd waardoor Nederland zich kwalificeerde voor het WK in de Verenigde Staten.

Bij een gelijke stand maakte Koeman een overtreding, waarvoor hij enkel een gele kaart ontving in plaats van rood en een strafschop tegen kreeg.

Dit zorgde voor veel woede onder de Engelsen, vooral toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en scoorde.

Op het punt van de vrije trap wisselden Dennis Bergkamp en Koeman van gedachten, wat leidde tot een verrassende beslissing. Later bleek Nederland zich te kwalificeren voor het WK, terwijl Engeland teleurgesteld achterbleef.

De keuze van Koeman zorgde voor ophef bij de Engelse bondscoach Graham Taylor, die bekend staat om zijn uitspraak “Do I not like that”, die nog steeds vaak aangehaald wordt in Engelse sportkringen.

Met de aanstaande wedstrijd tussen Nederland en Engeland worden de oude wonden weer opengehaald bij de Engelse fans. Een tweet herinnert aan de gebeurtenis van 1993 met de woorden “Do I not like that!”.

Een emotionele reactie luidt: “Woensdag is het dus Engeland tegen Nederland en er is geschiedenis met hen, vooral met Ronald Koeman. Ik zal die avond in oktober 1993 nooit vergeten.”

1. Deze gevoelens zitten heel diep bij vele Engelsen…
2. De Engelsen zijn die bewuste avond nooit vergeten…
3. Die bewuste avond kunnen velen zich nog herinneren…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze een hekel aan hem!
5. Grote kans dat velen Engelsen woensdag gaan fluiten!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven