Vanaf 6 juli gaat het parkeergeld van dit pretpark omhoog: ‘Belachelijk’

parkeer 1jpg

Mensen die uitkijken naar een dagje in het pretpark zullen helaas merken dat het duurder wordt. Recent heeft Toverland besloten om het parkeergeld te verhogen, wat door velen als onbegrijpelijk wordt gezien.

“Absurd,” is een veelgehoorde reactie. Nederland heeft tal van pretparken waar zowel jong als oud plezier kunnen beleven, maar de stijgende kosten weerhouden steeds meer gezinnen om regelmatig te gaan.

Naast de kosten voor brandstof dienen bezoekers nu ook meer te betalen voor het parkeren, wat een aanzienlijk deel vormt van de inkomsten voor pretparken.

Als voorbeeld, de Efteling hanteert een tarief van 12,50 euro per auto per dag, met ruimte voor 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Bij volle bezetting levert dit de Efteling een aanzienlijk bedrag op per maand.

Daarnaast zijn er nog kosten voor entree, eten, drinken en souvenirs, waardoor het parkeren een belangrijke bron van inkomsten blijkt te zijn voor pretparken.

Met ingang van 6 juli zal Toverland haar dagelijkse parkeertarief verhogen van 10 euro naar 12 euro.

Deze aankondiging heeft gemengde gevoelens opgeroepen bij bezoekers, vooral gezien de al bestaande entreetickets van 39,50 euro voor volwassenen.

Ondanks de tariefverhoging bij Toverland, blijft De Efteling met 12,50 euro per dag de duurste parkeeroptie.

Andere attractieparken zoals Duinrell vragen zelfs 15 euro voor een dag parkeren, terwijl dierentuin Artis een tarief van 16 euro hanteert.

De trend van stijgende kosten voor een dagje uit naar pretparken wordt duidelijk weerspiegeld in de toenemende parkeerkosten, wat een grote invloed heeft op het totale budget voor zo’n uitje.

1. Met ingang van 6 juli wordt het tarief met twee euro verhoogd!
2. Dit nieuws wordt niet positief ontvangen door meerdere bezoekers!
3. Het park heeft besloten de prijs met 2 euro te verhogen!
4. De kosten voor parkeren zullen twee euro stijgen.
5. De kosten voor een dagje uit blijven stijgen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven