Dit pretpark laat geen bezoekers toe met sportkleding van clubs: EK-shirts wel toegestaan

parkeer 1jpg

De zomerse sfeer in pretpark Walibi Holland geldt ook voor bezoekers die EK-shirts dragen.


Normaal gesproken kan sportkleding van rivaliserende clubs een toegangsprobleem vormen, maar vanwege het Europees kampioenschap voetbal maakt Walibi nu een uitzondering voor Oranje-shirts.


Volgens een woordvoerder van het park zal de normale regel die sportclubkleding verbiedt, niet gelden voor fans die Europese teams zoals het Nederlands elftal willen aanmoedigen. Dit werd bevestigd in een gesprek met Looopings.


De regel tegen sportkleding werd oorspronkelijk ingesteld om mogelijke confrontaties tussen fanatieke voetbalsupporters te voorkomen, en is nu standaard in de huisregels opgenomen.


In de praktijk zullen medewerkers vooral ingrijpen bij voetbalshirts van clubs die als risicovol bekendstaan.


Indien bezoekers fan zijn van sporten zoals hockey, volleybal of jeu-de-boules, zullen zij over het algemeen geen problemen ondervinden bij het park betreden terwijl ze clubkleding dragen.


Zelfs kleding van Formule 1-teams wordt niet als problematisch beschouwd. Het beleid is strikt om discussies te vermijden.


Tijdens het EK hebben Walibi-bezoekers de mogelijkheid om de wedstrijden die tijdens openingstijden plaatsvinden te volgen in het American Café, de sportsbar in parkdeel Main Street.


Het Europees kampioenschap loopt door tot en met zondag 14 juli, met Nederland in actie op vrijdag 21 en dinsdag 25 juni.


1. Personen met een Oranje t-shirt zijn van harte welkom in het park.
2. Het dragen van kleding van voetbalclubs is niet toegestaan in het park.
3. Bezoekers met EK-shirts zijn ook welkom in het park!
4. Het park hanteert een strikt beleid met betrekking tot sportkleding.
5. Hier dien je rekening mee te houden tijdens je bezoek:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven