Hou jij van bitterballen? Verrassende ontdekkingen over wat erin zit!

bitjpg

Er zijn recentelijk onthullingen gedaan over de samenstelling van kroketten en bitterballen, waarbij is aangetoond dat er paardenvlees wordt verwerkt. Dit nieuws zou voor velen als een verrassing kunnen komen.

Stichting House of Animals heeft uitgebreid onderzoek verricht naar deze kwestie en benadrukt de ernst ervan.

De herkomst van het vlees voor populaire snacks zoals kroketten en bitterballen blijkt afkomstig te zijn van afgedankte renpaarden uit Engeland en Ierland, waarbij soms medicatie wordt aangetroffen die niet voor consumptie is bedoeld. Dit kan zorgwekkend zijn, vooral met het EK voor de deur en veel mensen die van deze snacks genieten.

Een onderzoek in samenwerking met het Ierse televisieprogramma RTÉ Investigates heeft schokkende ontdekkingen aan het licht gebracht over hoe deze dieren onder mensonwaardige omstandigheden naar Nederland en België worden vervoerd, een nieuwe identiteit krijgen en uiteindelijk in slachthuizen in Kerkdriel belanden om verwerkt te worden tot snacks.

Ontbreken van strikte controle door de NVWA verbaast Karen Soeters van de dierenstichting, met dieren in Nederland die valse paspoorten krijgen zonder veterinaire controle, een praktijk die in andere landen niet wordt geaccepteerd.

Het gebrek aan transparantie rondom de herkomst van het vlees wordt versterkt doordat de bestellingen online worden geplaatst met een Duitse code, waardoor de afkomst van het vlees bijna niet te achterhalen is vanwege de beperkte toegang tot de Duitse database.

De NVWA heeft echter verklaard aan het Algemeen Dagblad dat er momenteel geen bewijs is voor de aanwezigheid van illegaal geslacht paardenvlees op de markt.

In 2022 werd een Europese waarschuwing uitgegeven voor vlees van de slachterij in Kerkdriel, waar paarden werden geslacht met ongeldige papieren. De NVWA bevestigt dat dit vlees destijds van de markt is gehaald.


In tegenstelling tot eerdere berichten, wordt nu gesuggereerd dat bepaalde praktijken mogelijk weer worden toegepast, wat kan resulteren in onbedoeld gebruik van ingrediënten door consumenten in hun favoriete snacks.


1. Mogelijk zal de keuze voor het eten van bitterballen nu heroverwogen worden!
2. Het is verbazingwekkend. Dit nieuws kan een sterke reactie veroorzaken!
3. Er zijn verontrustende ontdekkingen aan het licht gebracht!
4. House of Animals benadrukt de ernst van de zaak.
5. Misschien is het verstandig om deze snack voortaan over te slaan!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven