Klanten van Vattenfall gaan vanaf 1 juli meer betalen om zonne-energie terug te leveren!

zon 1jpg

Klanten van Vattenfall die zonnepanelen hebben, zullen binnenkort een vergoeding moeten betalen voor de stroom die zij terugleveren aan het energienet.

Vanaf 1 juli zal deze nieuwe regeling van kracht zijn voor bestaande klanten met een variabel contract en voor nieuwe klanten met vaste contracten die ingaan vanaf die datum.

De hoogte van de vergoeding die Vattenfall in rekening brengt, zal afhangen van de hoeveelheid teruggeleverde energie. Klanten die jaarlijks minder dan 500 kWh terugleveren, zullen geen vergoeding hoeven te betalen.

Er zal echter wel een vergoeding worden berekend voor terugleveringen vanaf 500 kWh. Voor de eerste 500 tot 750 kWh wordt deze vergoeding vastgesteld op 56 euro per jaar.

Voor hogere hoeveelheden teruggeleverde energie zullen de kosten verder stijgen. Verschillende andere energiebedrijven, waaronder Eneco, Greenchoice en Vandebron, hebben eerder vergelijkbare maatregelen ingevoerd.

Volgens Energievergelijk.nl worden eigenaars van zonnepanelen momenteel door vrijwel alle Nederlandse energiebedrijven extra belast.

Door de salderingsregeling kunnen klanten met zonnepanelen teruggeleverde stroom verrekenen met hun eigen verbruik, wat de kosten doet stijgen.

Dit resulteert in hogere vergoedingen voor zonne-energie tijdens piekmomenten van vraag en lage vergoedingen wanneer er een overschot aan elektriciteit is.

Recentelijk zijn terugleverkosten ingevoerd door energiebedrijven nadat een voorstel om de salderingsregeling af te bouwen werd afgewezen in de Eerste Kamer.

Ondanks de toenemende kosten blijft Vattenfall benadrukken dat investeren in zonnepanelen aantrekkelijk blijft.

1. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?
2. Vanaf 1 juli geldt deze nieuwe regeling voor zowel klanten met een variabel contract als voor nieuwe vaste contracten
3. Zonnepaneelbezitters worden door de energiebedrijven extra belast.
4. Dat is nou weer jammer…
5. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven