Manuela Kemp vertelt over moeilijke tijd: ‘Toen besloot ik het rustiger aan te doen’

mk 1jpg

Twee jaar geleden verdween Manuëla Kemp onverwacht uit het publieke oog. Tijdens de uitzending van het radioprogramma De MAX begon ze plotseling onsamenhangend te praten, wat leidde tot speculaties over haar welzijn.

Na een lange periode van stilte geeft Manuëla eindelijk uitleg in een interview met de VARA-gids.

Manuëla onthult in het interview wat de werkelijke reden was voor haar afwezigheid en hoe het nu met haar gaat. Ze vertelt dat het afgelopen jaar moeilijk voor haar is geweest vanwege gezondheidsproblemen.

“Het afgelopen jaar was vrij zwaar vanwege mijn gezondheid. Ik had last van epilepsie, iets waar ik als kind al mee te maken had. Het is teruggekomen, heel vervelend. Maar gelukkig gebruik ik nu goede medicijnen,” deelt ze mee.

Naast epilepsie had ze ook te maken met andere gezondheidsproblemen. “Er speelden nog andere zaken, ik heb eerder een zware rugoperatie gehad en kreeg opnieuw last van mijn rug.”

Manuëla’s gezondheidsproblemen waren niet onopgemerkt gebleven.

Ze onthult dat ze zich gedurende haar lange loopbaan vaak overwerkt heeft.


“Door 40 jaar lang te werken, kom je jezelf tegen. Op een punt ben je zo bezig dat je niet merkt dat het minder goed met je gaat,” deelt ze mee.


Uiteindelijk leidden de fysieke klachten en de drukte tot een moment van bezinning. “Vorig jaar ben ik tot het uiterste gedreven en heb ik grondig laten checken hoe het met mij gesteld was.”


”Dat was het moment waarop ik besloot dingen anders aan te pakken en kalmer aan te doen.” Na haar keuze om het rustiger aan te doen, heeft Manuëla haar levensstijl herzien.


Ze heeft haar passie voor zwemmen herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gezondheid ten goede is gekomen, maar ook een positieve impact heeft gehad op haar mentale gesteldheid.


“Ik ben een fervent zwemmer geworden. Als je constant met fysieke ongemakken kampt, heeft dat ook invloed op je geestelijke gesteldheid. Depressief is wellicht te zwaar uitgedrukt, maar het maakte me niet vrolijker.”


“Vol goede moed ben ik nu onderweg terug en voel ik weer passie opkomen,” verkondigt ze positief. Manuëla heeft zich opnieuw toegelegd op haar vroegere interesses.


Zij wijdt zich momenteel aan het ontwerpen en vervaardigen van diverse producten, variërend van sieraden tot lampen. Deze creatieve activiteiten geven haar nieuwe energie en voldoening.


“Mijn focus ligt op dit moment vooral op mijn oude passie: het ontwerpen en creëren van producten. Van sieraden tot lampen,” onthult ze vol enthousiasme.


Al heeft ze een lange en succesvolle loopbaan in de media achter de rug, Manuëla heeft geen spijt van haar keuze om een stap terug te doen.


“Na bijna 40 jaar vond ik het welletjes, maar ik heb er altijd enorm van genoten. Vooral het werken in teamverband,” mijmert ze.

Gedwongen door omstandigheden neemt ze nu afstand van de radio en televisie om zich te focussen op nieuwe projecten, waarbij ze de rust vindt die ze nodig heeft.

1. Er wordt onthuld waarom ze besloten heeft volledig uit de spotlights te verdwijnen.
2. De impact van deze beslissing is enorm.
3. Ze deelt nu eindelijk haar verhaal.
4. Dit is echt aangrijpend.
5. De motivaties achter haar keuze om uit het publieke oog te stappen worden toegelicht.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven