Vrouw kiest voor genderneutraal woord ‘clown’

WhatsApp Image 2024 05 30 at 084015 2jpeg

In de hedendaagse maatschappij is er de vrijheid om te zijn wie je maar wilt zijn. De overheid erkent tegenwoordig verschillende genderidentiteiten, inclusief de mogelijkheid om je geslacht te wijzigen op officiële documenten, zoals je paspoort.


Er zijn individuen die zich niet specifiek identificeren met een bepaald geslacht en ervoor kiezen om genderneutraal te zijn. Het lijkt alsof er steeds meer nieuwe genderidentiteiten worden erkend en geaccepteerd in onze samenleving.


Een prominent figuur in dit debat is Tobi, die twijfelt over hoe hij/zij zich wil identificeren als man of vrouw.


Daarom prefereert Tobi om aangesproken te worden met ‘het’. Dit is niet voor iedereen traditioneel, maar Tobi neemt het verder en onderzoekt de grenzen van genderidentiteit.


Tobi heeft ervoor gekozen om met ‘clown’ aangesproken te worden.

Er wordt erkenning gevraagd voor de unieke genderidentiteit van Tobi, die vindt dat het gender serieus moet worden erkend als een van de genders.”

“Met welke naam Tobi deze gender wil benoemen: De genderloze clown. Tobi heeft een voorliefde voor schmink en past deze op een manier toe die eerder doet denken aan een clown dan aan cosmetica.”

“Het gezicht is volledig opgemaakt en straalt onmiddellijk een clowneske uitstraling uit, precies zoals Tobi wil overkomen.”

“Tobi ziet de make-up vooral als een uiting van feminisme, maar erkent dat de clownsmake-up een plezierig gevoel geeft en zichzelf eerder als een pop ziet.”

“Ik

“Het is geweldig om op een clown te lijken. Ik hoop gezien te worden als een pop en niet vastgeklampt te worden aan een gender. Mijn lichaam is anders gevormd,” deelt Tobi.

@tobitopaz heb hier nooit over gesproken en wil gewoon niet als gendergekleurd gezien worden en haat het idee dat mensen dat niet weten dus okay dank je wel #nonbinary #agender #nb ♬ original sound – tobi

1. Tobi wil dat haar gender officieel erkend gaat worden.
2. Ze voelt zich niet serieus genomen…
3. Je vraagt je toch af wat er mis is gegaan…
4. Ze voelt zich geen hij of zij…
5. Genderloze clown moet officieel erkend worden

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven