Erge gebeurtenis op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers waren getuigen

klmjpg

Vanmiddag heeft zich op luchthaven Schiphol een tragisch incident voorgedaan waarbij een man om het leven kwam nadat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft via social media bevestigd dat het slachtoffer mogelijk een medewerker was, maar dit is nog niet definitief bevestigd.

Het fatale incident vond plaats tijdens de pushback, het moment waarop het vliegtuig gereed stond om te vertrekken.

De man kwam in een van de draaiende motoren terecht en heeft dit helaas niet overleefd. Schiphol heeft gereageerd op het incident door te bevestigen dat er vandaag een tragische gebeurtenis heeft plaatsgevonden waarbij een persoon betrokken was bij een ongeluk met een vliegtuigmotor.

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”


Na het geven van de veiligheidsinstructies meldde een medewerker van het vliegtuig dat er iemand ‘in de motor zou zijn gesprongen’.


Op basis van de beelden is vastgesteld dat het vliegtuig toebehoort aan KLM. De aanwezigen hoorden een luid geluid gevolgd door rookontwikkeling.


Ooggetuigen van het incident waren passagiers aan boord van het vliegtuig, waarvan zij inmiddels zijn geëvacueerd en opgevangen.


De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal een uitgebreid onderzoek naar het incident starten, dat momenteel nog niet is geïdentificeerd als een bepaalde vlucht en hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

Hoewel het incident ernstig was, heeft het geen invloed gehad op andere vluchten in termen van vertragingen, aldus een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven