Grote teleurstelling voor Joost Klein: Reden afzegging nog onbekend!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

Het blijft een raadsel op welke positie Joost Klein zou zijn geëindigd in de grote finale van het Eurovisie Songfestival.

Zijn diskwalificatie heeft echter niet verhinderd dat hij een blijvende indruk heeft achtergelaten en in het komende jaar in verschillende Europese landen op het podium zal staan, met uitzondering van Zweden waar het concert geannuleerd is.

Elk jaar trekken de finales van het Eurovisiesongfestival vele miljoenen kijkers meer dan de doordeweekse halve finales.

Doordat Joost gediskwalificeerd werd na de tweede halve finale, heeft een aanzienlijk kleiner publiek zijn optreden gezien. Niettemin heeft dit zijn opkomend succes niet in de weg gestaan.

Slechts enkele dagen na het Songfestival stond zijn nummer ‘Europapa’ op de 22e plek van de wereldwijde Spotify-hitlijst, hoger dan enige andere inzending.


Onderweg naar verschillende concerten, niet alleen binnen Nederland, maar ook buiten Europa.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De planning omvat februari volgend jaar waarbij er optredens zullen zijn in Polen, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Tsjechië en Duitsland.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Een gepland concert in Zweden werd onverwacht geannuleerd zoals gemeld door Zweedse media. De reden voor deze annulering is nog niet bekend.


1. Het is opmerkelijk… Ik ben wel benieuwd naar de reden.
2. Dit lijkt niet zomaar te gebeuren.
3. Dit moet wel een goede reden hebben.
4. Vreemd, wat speelt hier?
5. Ik vraag me af waarom deze beslissing is genomen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven