Ziet u dit bij uw voordeur? Bel dan meteen de politie!

boontjes 1jpg

Situaties waarbij uw woning of tuin in chaos verkeert, zijn geen uitzondering in huishoudens, met name die met jonge kinderen of huisdieren.

Automatische concepten

Vaker wel dan niet, vragen we ons af hoe bepaalde voorwerpen op een specifieke plek zijn beland wanneer we thuiskomen. Vaak zijn het juist onze kinderen die erbij betrokken zijn.

Als het onschuldig is, geven we vaak huisdieren de schuld. Zelden echter baart iets ons echt zorgen of brengt het ons aan het denken over mysterieuze gebeurtenissen.

Automatische concepten

Dit was echter wel het geval voor Maria Celino-Straker uit Manchester, VK, toen zij voedselresten aantrof in haar voortuin.

Bij thuiskomst op een dag ontdekte Maria een blikje rode bonen voor haar voordeur.

In eerste instantie dacht Maria

Overwegingen als een grap van buurtkinderen of een dier dat het blikje uit een vuilnisbak had gehaald, werden geopperd.

Desalniettemin bracht een familielid, tevens politieagent, haar op andere gedachten door op te merken dat het geen kwajongensstreek was.

Haar familielid waarschuwde haar voor de mogelijkheid dat het achterlaten van voedselresten of andere items bij iemands deur een truc zou kunnen zijn die door dieven wordt toegepast.

De dief zou willen controleren of de huiseigenaar thuis is door te zien of het afval wordt verwijderd; als dit gebeurt, zou de dief mogelijk besluiten ergens anders te gaan.

Echter, als het afval blijft liggen, zoals in het geval van Maria’s blikje bonen, kan dit suggereren dat de huiseigenaar afwezig is en dat de woning mogelijk een doelwit wordt voor dieven.

Maria besloot haar ontdekkingen te delen op Facebook, met als doel anderen bewust te maken van deze tactiek en te helpen bij het versterken van de beveiliging van hun huis tegen mogelijke inbraken.

1. Deze kende ik nog niet…
2. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
3. Wees op je hoede als je dit ziet!
4. Dit aantreffen is geen goed teken!
5. Toch wel handig om te weten!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven