Waarom contant geld houden belangrijk is: Vijf redenen!

geld8 1jpg

Ondanks de daling van het aantal mensen dat contant betaalt, zijn er recentelijk meer mensen die teruggrijpen naar contante betalingen. Diverse factoren, zoals de eenvoud van contactloos betalen, hebben bijgedragen aan deze verschuiving.

Een van de hoofdoorzaken van de afname van contante betalingen is het groeiende voorkeur voor het gemak van pinnen boven contant betalen.

Hoewel het gebruik van een pinpas vaak handiger is dan zoeken naar contant geld, heb je in winkels die beide accepteren altijd de vrijheid om te kiezen.

Niemand dwingt je om met een pinpas of telefoon te betalen. Hier zijn vijf argumenten om contant geld te blijven gebruiken:

Contant geld is niet onderhevig aan technologische storingen en is daardoor altijd beschikbaar. Ongunstige omstandigheden kunnen banken en pinapparaten lamleggen, maar met contanten ben je altijd in staat om af te rekenen.

In kleinere gemeenschappen of bij lokale evenementen kan betalen met contant geld zorgen voor een meer persoonlijke interactie tussen klant en ondernemer, wat een positief effect kan hebben op de klantervaring.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Je hebt meer inzicht en controle over je uitgaven wanneer je contant betaalt, omdat je fysiek kunt zien hoeveel geld je hebt besteed en hoeveel je nog over hebt. Dit kan leiden tot een bewuster omgang met geld.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Elke pintransactie wordt geregistreerd en is traceerbaar, waardoor contant betalen een anonieme manier van afrekenen biedt voor mensen die waarde hechten aan hun privacy.

Betalen met contant geld helpt kleine bedrijven en marktkraamhouders om kosten laag te houden doordat pinapparaten kosten met zich meebrengen, zoals transactiekosten.

Contant geld blijft een waardevolle betaalmethode voor zowel consumenten als kleine ondernemers. Het is goed om deze vijf redenen te overwegen en bewust te kiezen voor contante betalingen wanneer dat mogelijk is.

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven