Volgende maand komt FIFA met de roze kaart: Dit is waarom!

WhatsApp Image 2024 05 24 at 070645jpg

Belangrijke aankondiging voor alle voetballiefhebbers: in de nabije toekomst zal er een opvallende toevoeging plaatsvinden in het bekende spel. De roze kaart zal zijn intrede doen. Een uitleg over het doel van deze nieuwe kaart volgt hieronder.

Traditioneel waren er in het voetbal slechts twee types kaarten: geel en rood. Een derde kleur betreedt nu het speelveld.

Tijdens de komende Copa América zal de opvallende roze kaart voor het eerst in actie te zien zijn. Deze speciale kaart biedt trainers de mogelijkheid om een extra wissel toe te passen indien een speler een hoofdblessure oploopt.

Sinds de wereld op slot ging, is het trainers toegestaan om vijf wissels per wedstrijd door te voeren. Met de komst van de roze kaart wordt dit aantal uitgebreid naar zes bij een hoofdblessure.

Indien een scheidsrechter de roze kaart presenteert, kan er een extra wissel plaatsvinden om de geblesseerde speler te vervangen. Deze FIFA-maatregel heeft als doel om spelers beter te kunnen beschermen.

Coaches die gebruik willen maken van deze nieuwe regeling, dienen dit kenbaar te maken aan de scheidsrechter. De geblesseerde

De speler dient vervolgens richting de kleedkamer te gaan.

Het staat bekend dat Zuid-Amerikaanse voetballers soms theatrale valpartijen maken, wat heeft geleid tot actie van de FIFA om misbruik van de roze kaart te voorkomen.

De medische staf moet binnen 24 uur na het tonen van de kaart een formulier ondertekenen waarin de opgelopen blessure wordt bevestigd.

Deze maatregel is bedoeld om frauduleus gebruik te voorkomen, hoewel dit nooit volledig kan worden uitgesloten.

Vanaf 21 juni zal de roze kaart voor het eerst op het veld te zien zijn tijdens de aanstaande Copa América.

We hopen dat het gebruik van deze kaart beperkt blijft, om ervoor te zorgen dat spelers geen ernstige blessures oplopen. Maar vanaf die datum kan de kaart worden gebruikt indien nodig.

1.De reden waarom de FIFA deze maatregel gaat invoeren:
2. Uiteraard komen er wel scherpe regels bij kijken
3. Het doel van deze maatregel is om spelers beter te beschermen.
4. Bij deze wedstrijd zal de kaart voor het eerst ingezet kunnen worden.
5 Er zitten uiteraard haken en ogen aan vast!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven