Vrouw bakt kip in een NS-trein en filmt het: Regels zeggen niets over bakken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

De keuze om een warme maaltijd te bereiden in plaats van een simpel broodje kaas in de trein lijkt logisch voor sommigen.

De Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla lijkt deze gedachte te omarmen, gezien haar recente video waarin ze drumsticks bakt in een trein die nu viraal gaat.

De reacties van haar medereizigers zijn gemengd, maar Isabelle houdt vol dat ze niets verkeerd doet. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle publiekelijk eten bereidt met haar elektrische pannetje in het openbaar vervoer.

Haar culinaire creaties omvatten eerder pittige noedels, een.

Met 3 miljoen views is een video enorm populair en hilarisch bevonden door velen.

Desalniettemin ontvangt een andere video, waarin kip wordt bereid en bijna een miljoen keer is bekeken, juist veel negatieve reacties. “Heftig dit, en aso,” reageert een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” laat een ander weten. Iemand anders vraagt zich in de reacties af of dit wel mag volgens de NS. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” staat er.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is de situatie duidelijk. “We hebben niet in de reglementen staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” vertelt hij aan Editie NL.

“We grijpen terug naar de spelregels,” vervolgt hij. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast creëren.”

”Er is begrip voor, zelfs zonder strikte regels, dat het bakken van een kippenpoot in de trein niet wenselijk is,”

Het probleem ligt voornamelijk bij de overlast, aangezien de geur van gebakken kip in de trein andere passagiers kan hinderen.

“Er is echter ook bezorgdheid dat het gebruik van elektronische apparaten tot onveilige situaties kan leiden,” voegt Van Elferen toe.

“Als dit gedrag door een collega was opgemerkt, zou die persoon vermoedelijk hebben ingegrepen door aan te geven dat dit ongepast is en de betreffende persoon vriendelijk te verzoeken de trein te verlaten,” zegt Van Elferen.


Er is al eerder gesproken over het fenomeen van mensen die iets bereiden of koken in de trein. Voor degenen die hierdoor verstoord raken, is er een mogelijkheid om contact op te nemen via het nummer 06 13 18 13 18. Dit nummer kan worden gebruikt om je ongemak te uiten.


Het feit dat je ergens melding van maakt, betekent niet automatisch dat er direct actie wordt ondernomen. “Geluiden van iemand die naast je zit te eten, vallen niet onder direct ingrijpen. Eten in de trein is toegestaan,” aldus de melding van Van Elferen.


Het is uiteindelijk aan de conducteur om te bepalen hoe te handelen. “Het blijft een kwestie van interpretatie, maar het is goed om zelf ook na te denken,” voegt Van Elferen toe.


“Het openbaar vervoer vereist dat we rekening houden met elkaar. En kip bakken in de trein is een voorbeeld van gedrag dat ongepast is,” concludeert Van Elferen.

@isabellederoij Vraag voor de volgende keer: 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Reactie van woordvoerder op opmerkelijke baktafereel:
2. Veel gezien in de trein, maar dit overtreft alles!
3. Echt iets om te bekijken, anders is het ongelooflijk!
4. Video van dame die kip bakt in de trein geplaatst!
5. Dame is zich van geen kwaad bewust! Er staat nergens dat het niet mag..

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven