Joost Klein praat eindelijk: ‘Je kunt me niet breken’

WhatsApp Image 2024 05 20 at 132612jpg

Na zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival trad Joost Klein zondagavond eindelijk op. Op het Freshtival in Enschede stond hij een uur lang op het podium, waarbij hij zijn dank uitte aan het publiek met de woorden “voor jullie liefde.”

Met een verkorte hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa” opende Klein zijn show. Hij verklaarde, “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal”, aan het begin van zijn optreden.

Gedurende de show zweeg Klein over zijn diskwalificatie. “Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets verkeerds zeg, maar ik lach gewoon,” merkte hij op aan het einde van zijn optreden.

“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe,” verklaarde Klein, terwijl hij aangaf onder de indruk te zijn van de enthousiaste menigte.

Terwijl het publiek juichte, klapte en floot, nam hij een moment van stilte. “Bedankt voor jullie liefde,” sprak hij tot zijn fans. “We hebben meer liefde nodig.”

In de stilte rond zijn optreden doorbrak Klein ook de stilte op zijn sociale media door op Instagram te delen: Love always wins (liefde overwint altijd) met een blauw hartje.

Tijdens zijn optreden liet hij meerdere keren een korte remixversie van Europapa horen maar zong hij niet het volledige nummer.

Onder andere bracht hij nummers als “Friesenjung,” “Droom Groot” en Wachtmuziek ten gehore en introduceerde hij drie nieuwe nummers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De locatie waar Klein optrad was al zo’n 45 minuten voor aanvang van zijn show helemaal vol. Het gebied rondom het podium werd afgesloten met hekken en beveiligers zoals gemeld door onze verslaggever ter plaatse.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Bij het podium konden ongeveer achtduizend mensen staan, terwijl het totale aantal bezoekers voor het festival rond de 30.000 lag.


Voor crowd control werden hekken geplaatst naast de tent en deze werden om 21.00 uur gesloten. Vanuit de lucht hield de organisatie ook toezicht op de drukte met behulp van drones.


1. De stilte werd eindelijk doorbroken, het was de tijd.
2. Joost heeft meer gezegd dan verwacht.
3. Aan zowel het begin als het einde van zijn optreden zei hij het volgende:
4. De diskwalificatie heeft hem al veel opgeleverd!
5. Joost is degene die het hardst lacht van allemaal!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven