Efteling onderzocht vanwege controversiële pop: ‘Bekritiseerd door velen’

WhatsApp Image 2024 05 17 at 103233jpg

Recentelijk is er opnieuw ophef ontstaan rondom een van de karakteristieke figuren in de Efteling, dit keer vanwege bezwaren van een bezoeker.


Eerder leidde kritiek tot het verwijderen van de attractie Monsieur Cannibale vanwege aanstootgevende elementen.


De meningen over dergelijke kwesties zijn vaak verdeeld, vergelijkbaar met de discussies over Zwarte Piet en Sinterklaas.


Monsieur Cannibale betrof verschillende kookpotten waarin bezoekers zaten en draaiden rond een grote man met een pollepel door zijn neus, gekleed in minimale kledij.


In 2020 tekenden meer dan 1500 mensen een petitie om de attractie weg te krijgen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een ander onderdeel.


In een recente ontwikkeling was er kritiek op een pop die vele jaren geleden in het pretpark werd verkocht. Een Nederlandse vrouw, die op TikTok karikaturen verzamelt voor educatieve doeleinden, heeft met behulp van donaties deze specifieke pop weten te bemachtigen.


Volgens de vrouw wordt de pop afgebeeld als een Chinese man. Ze benadrukt: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De vrouw ontvangt zowel steun als kritiek van mensen die geen problemen zien in deze pop.


De discussie die ontstaan is, laat opnieuw zien hoe gevoelig en verdeeld meningen kunnen zijn als het gaat om culturele representatie.

Dame laat even weten waarom ze niet blij is met deze karikatuur!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven