Glennis Grace komt zingen op jouw feest: Kosten voor 30 minuten optreden!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen, Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd.

Het is bekend dat ze in zowel het Nederlands als het Engels heeft gezongen, waarmee ze grote bekendheid verwierf in Nederland en de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd; op 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Haar talent maakte zo’n indruk dat hij haar uitnodigde om een duet met hem te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy toen ze 16 jaar oud was.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op 16-jarige leeftijd, stond ze al op grote podia.

In de Soundmixshow schitterde Glennis op een bepaalde leeftijd door het vertolken van Whitney Houston’s “One moment in time” en werd ze als winnares uitgeroepen.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 maakte Glennis een grote carrièrestap door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Vervolgens sloeg ze de handen ineen met Evert Abbing voor haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging betekende gezien haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waardoor ze nationale bekendheid kreeg nadat Wendy van Dijk, tijdens het programma “Life & Cooking”, emotioneel werd door haar optreden.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit betekende een nieuwe fase in haar carrière, met een unieke stijl die destijds door geen enkele andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland, wat het resultaat was van een positieve verandering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na het winnen van het tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera”, werd Glennis Grace geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland na een vijfjarige studie aan het conservatorium.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

“One Night Only”, het met platina bekroonde album dat ze op 20 mei 2011 uitbracht, was opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Tevens was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis wilt boeken voor een evenement, hou dan rekening met een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven