Veel mensen delen op TikTok filmpjes van teleurgestelde bezoekers van de Keukenhof

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Op sociale media circuleren momenteel diverse filmpjes waarin bezoekers van Keukenhof in Lisse hun teleurstelling uiten.

Met bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”, tonen zij beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten.

Verschillende bezoekers uiten hun frustraties over wat eigenlijk een vrolijke en kleurrijke dag had moeten zijn.

Op platforms zoals TikTok delen mensen hun ervaringen met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”

De reacties variëren van spijt over de uitgaven tot grappen die verwijzen naar de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

Er wordt ondanks de kritiek gesuggereerd dat de weersomstandigheden de bloei beïnvloeden en mogelijk is het beter om in april te bezoeken voor de volle bloei.”

Keukenhof heeft gereageerd op de situatie en benadrukt dat de bloei sterk afhankelijk is van het weer, zoals uitgelegd door een woordvoerder in een gesprek met Omroep West.

De bezoekers worden geïnformeerd over de bloemenstatus via een ‘bloeibericht’ op de website van het Keukenhof.

Vanwege het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen tijd, staan er minder bloemen in bloei, zo werd recent aangekondigd.


Ondanks dat het park niet volledig uitgebloeid is, zijn volgens de woordvoerder nog steeds laatst bloeiende soorten te bewonderen, terwijl andere perken al zijn uitgebloeid of gekapt.


De tuinmannen zijn constant bezig met het onderhoud van het park en planten indien nodig nieuwe bloemen bij, zoals in het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen, dat nog steeds bloeit.


In deze laatste week van het seizoen, eindigend op Moederdag, zijn er nog steeds mogelijkheden om te genieten van de laatste prachtige bloemen.


De presentatie van mogelijke klachten door bezoekers direct bij Keukenhof is onzeker, maar het park benadrukt dat ze hun best doen om bezoekers vooraf goed te informeren over wat ze kunnen verwachten qua bloei.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven