Groot aantal producten teruggeroepen in Japan vanwege vreemde ontdekking in brood.

bakkerij 1jpg

Opmerkelijk nieuws uit Japan: een vooraanstaande broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, heeft aangekondigd dat er zo’n 104.000 zakken van hun gesneden witbrood worden teruggeroepen.

Deze actie komt na de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, zo meldt BBC News.

Het brood van Pasco is populair in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden, maar heeft toegezegd om de kwaliteitscontroles aanzienlijk te verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We nemen strenge maatregelen om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit niet nogmaals zal gebeuren,” aldus Pasco in een verklaring.


In de afgelopen tijd zijn er geen ziektegevallen gemeld als gevolg van het genuttigde brood, met de hoop dat dit zo blijft.


Het betreffende brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore, waarbij het nog onzeker is of deze gebieden beïnvloed zullen worden door de terugroepactie.


Deze ongebruikelijke terugroepactie in een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en voedselretracties zeldzaam zijn, valt op.


Recente gebeurtenissen, inclusief honderden zieke studenten in de prefectuur Miyagi door bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen echter op een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven