Handige tip: Voorkom tekenbeten met deze simpele methode!

teken 1jpg

In de maand mei, wanneer de lente in volle gang is, begint het al bijna zomers aan te voelen buiten. Hierdoor is het perfect weer voor buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Helaas brengt dit aangename weer ook een nadeel met zich mee, vooral wanneer je van plan bent om naar bosrijke gebieden of plekken met hoog gras te gaan: de aanwezigheid van teken.

Teken vormen een groter en gevaarlijker probleem dan muggen, door het risico van ziekteoverdracht zoals de ziekte van Lyme.

Daarom deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief afstoten, maar je ook nog lekker laten ruiken tijdens de zomer.

Lavendelolie: Bekend om zijn aangename geur voor mensen, maar afstotend voor teken en andere insecten.

Poleiolie: Deze olie, verwant aan munt, staat bekend om zijn insectenwerende eigenschappen door de giftigheid voor vele insectensoorten.


Olie van citroengras: Met zijn heerlijke citrusgeur is deze olie niet alleen plezierig voor de neus, maar ook handig omdat het direct op de huid kan worden aangebracht.


Olie van eucalyptus: Deze olie is ideaal om teken op afstand te houden en biedt verlichting als je toch gestoken bent.


Olie van limoen: Net als de andere oliën op deze lijst, hebben teken een afkeer van de frisse, scherpe geur van limoen. Het is effectief om direct op de huid aan te brengen en kan ook op kleding worden gespoten voor extra bescherming.


Door het gebruik van deze essentiële oliën kun je zorgeloos genieten van de buitenlucht, zonder last te hebben van tekenbeten.


Het is ook aanbevolen om deze tips te delen met vrienden en familie, bijvoorbeeld via Facebook, zodat iedereen beschermd is en optimaal kan genieten van het mooie weer deze zomer!


Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven